Kerana Prestasi Anaknya Teruk Si Ibu ‘Serang’ Cikgu Di WhatsApp Namun Si Ibu TERGAMAM Bila Cikgu Dedahkan Perangai Anaknya !!!

| February 24, 2016 | 0 Comments

Kerana Prestasi Anaknya Teruk Si Ibu ‘Serang’ Cikgu Di WhatsApp Namun Si Ibu TERGAMAM Bila Cikgu Dedahkan Perangai Anaknya !!!Zaman persekolahan antara kenangan yang mungkin takkan pernah kita lupakan. Mana tidaknya sepanjang lebih kurang 11 tahun di alam persekolahan banyak perkara yang kita lalui.

warning

Paling tak boleh lupa pengalaman setiap kali dirotan atau didenda oleh cikgu. Ada sebabnya dihukum oleh cikgu antaranya tak siap homework, nakal, dan banyak lagi.

Tapi yang paling best ibu bapa ketika zaman tersebut tenang je, susah nak jumpa kes ibu bapa menyerang cikgu. Sekarang zaman dah berubah, tak dapat jumpa secara berdepan, melalui Whatsapp pun jadi!

Apa cikgu ajar?

cikgu1

Tidak berpuas hati dengan prestasi anaknya di dalam pelajaran, ibu ini mengambil pendekatan untuk bertanya sendiri kepada guru kelas.

Namun cara pertanyaannya seperti meletakkan semua kesalahan di bahu guru tersebut mengundang reaksi pelbagai dari netizen. Patut atau tidak?

Penjelasan daripada cikgu

cikgu2

Cikgu berkenaan bagaimanapun tidak menunggu lama untuk memberi penjelasan mengapa prestasi anak wanita terbabit merudum.

Ada betulnya juga, masa kami sekolah dulu memang ada jenis pelajar yang macam ni.

cikgu3-1

Sebaiknya ibu bapa luangkan masa dengan anak dan bertanya sendiri mengapa prestasi mereka merudum. Kami percaya guru dah mengikuti panduan mengajar yang ditetapkan, lagi-lagi ianya mata pelajaran biology yang sememangnya pemerhatian lebih diberikan oleh guru.

Screenshot perbualan Whatsapp ini menerima reaksi berbeza daripada netizen.

Screen-Shot-2016-02-23-at-10.49.07-PM Screen-Shot-2016-02-23-at-10.49.28-PM Screen-Shot-2016-02-23-at-10.49.38-PM

Facebook : Kami

P.S. 1 – Inilah AMARAN KERAS TS Muhyiddin Yassin Kepada DS Tengku Adnan Yang Bakal Buat Beliau TERSENTAP !!!
P.S. 2 – Menantu Perdana Menteri JAWAB Dakwaan Tun Mahathir Tentang 16 Tong Hadiah Di Majlis Pertunangannya !!!
P.S. 3 – “Saya Susah Nak Bersuara Selagi Dilabel Anak TPM” Inilah Luahan Datuk Nurulhidayah Apabila Statusnya Selalu Dipersoalkan !!!
P.S. 4 – Inilah Luahan SAYU Seorang Ibu Dari Hari Anaknya Hilang Sehinggalah Ditemui Meninggal Dunia Akibat Kemalangan Empat Sahabat !!!
P.S. 5 – Orang Melayu Yang Bising Tentang 1.5 Juta Pekerja Asing…Cina Ada Komen??Takda Kan” Inilah Kata-Kata ‘PEDAS’ Anak Zahid Hamidi !!!

Tags: , , , , , ,

Category: Tempatan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *