Guru ‘TONYOH’ Makanan Di Muka Anak Autisme…Ini Luahan TERKILAN Dan SEDIH Si Ibu Di Atas Kejadian Itu !!!

| March 9, 2016 | 0 Comments

Guru ‘TONYOH’ Makanan Di Muka Anak Autisme…Ini Luahan TERKILAN Dan SEDIH Si Ibu Di Atas Kejadian Itu !!!Tak dapat dinafikan menjaga dan membesarkan anak-anak kelainan upaya memerlukan pengorbanan serta kesabaran yang tinggi. Apatah lagi jika dikurniakan anak autisme.

Screen-Shot-2016-03-08-at-11.10.47-PM

Namun ibu mana mampu diam jika anak autisme yang dijaga bagai menatang minyak yang penuh diperlakukan perkara yang tidak sepatutnya. Muka dilumurkan makanan oleh guru!

Apa perasaanku sebagai seorang ibu..

ibu

Kejadian yang dikatakan berlaku di sekolah sekitar Sikamat Negeri Sembilan ini mengundang rasa tidak puas hati keluarga kepada anak autism ini. Kejadian berlaku semasa rehat di kantin dan dilihat oleh murid-murid lain.

Takkan lah sebab lambat habis makan…

Screen-Shot-2016-03-08-at-11.30.41-PM

Pihak keluarga telah bersemuka dengan pihak sekolah terbabit dan apabila ditanya mengapa anaknya ditonyoh makanan pada bahagian muka, guru tersebut memaklumkan mahu mendisiplinkan anaknya.

Screen-Shot-2016-03-08-at-11.33.13-PMScreen-Shot-2016-03-08-at-11.33.27-PM

Laporan polis telah dibuat bagi membawa kes ini ke muka pengadilan. Apa-apa pun harap ibu kepada anak autism ini bersabar sebagaimana dirinya bersabar selama ini membesarkan anak autism.

Sumber : Pemerhati Bebas

P.S. 1 – Selepas Tun M Keluar Umno…Inilah Cabaran Pertama Tun M Kepada Najib Razak Yang Buat Ramai SETUJU !!!
P.S. 2 – Menantu Perdana Menteri JAWAB Dakwaan Tun Mahathir Tentang 16 Tong Hadiah Di Majlis Pertunangannya !!!
P.S. 3 – “Saya Susah Nak Bersuara Selagi Dilabel Anak TPM” Inilah Luahan Datuk Nurulhidayah Apabila Statusnya Selalu Dipersoalkan !!!
P.S. 4 – Inilah Luahan SAYU Seorang Ibu Dari Hari Anaknya Hilang Sehinggalah Ditemui Meninggal Dunia Akibat Kemalangan Empat Sahabat !!!
P.S. 5 – Orang Melayu Yang Bising Tentang 1.5 Juta Pekerja Asing…Cina Ada Komen??Takda Kan” Inilah Kata-Kata ‘PEDAS’ Anak Zahid Hamidi !!!

Tags: , , , ,

Category: Informasi

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *