Jika Anda Menaiki Pesawat….TOLONG JANGAN Minta 6 Perkara Ini Pada Pramugara Dan Pramugari !!!

| March 14, 2016 | 0 Comments

Jika Anda Menaiki Pesawat….TOLONG JANGAN Minta 6 Perkara Ini Pada Pramugara Dan Pramugari !!!Semalam viral bila penyanyi youtube, Ainan Tasneem naik angin dengan seorang pramugara yang dilabelkan sebagai pekerja tiada adab. Kami pun tidak tahu pihak mana yang betul sebab kami tiada di tempat kejadian.

Boing 747 London - Bangkok

Tapi bila lihat balik, ramai orang yang mempertahankan tindakan pramugara tersebut. Antara salah satu sebab kenapa pramugara tersebut tidak mengangkat luggage saudara Ainan adalah kerana ia akan menyebabkan sakit belakang. Takpe, untuk bagi anda semua jelas, kami akan senaraikan apa yang pramugara/pramugari tidak boleh buat untuk anda dalam kapal terbang.

1. Bagi sebarang ubat

Screen-Shot-2016-03-14-at-12.24.30-PM

Nope, pramugara/pramugari tidak boleh bekalkan anda ubat kerana ia melanggar peraturan yang telah ditetapkan. Mungkin mereka ada ubat yang tertentu hanya untuk sebarang kecemasan sahaja. Jadi kepada anda yang ada sebarang penyakit, lebih baik anda bawa ubat sendiri dari rumah.

2. Angkatkan beg untuk anda

giphy

Haa.. isu ni yang hangat diperkatakan semalam. Mungkin antara anda yang fikir bahawa salah satu tugas flight attendant adalah angkatkan luggage yang berat gabak tu. Sebenarnya flight attendant sama sekali tidak dibenarkan untuk lakukan kerja tersebut. Apa yang mereka boleh buat ialah menolak/memasukkan luggage anda ke dalam bin yang disediakan.

3. Suruh pilot cepatkan perjalanan

fatjoe-pilot-1140x760

Jangan pelik, jangan gelak. Kes ini pernah berlaku tau. Menurut Kathleen dari PassengerShaming.com, perkara itu sebegitu pernah diminta salah seorang dari penumpang. Haa.. Korang jangan buat hal minta benda-benda pelik eh? Pastikan anda sampai di lapangan terbang tepat pada waktu.

4. Tukar tempat duduk dalam kapal terbang

Screen-Shot-2016-03-14-at-12.31.44-PM

Anda boleh tanya seseorang dengan sopan sama ada ingin menukar tempat duduk atau tidak. Walaupun anda ingin sangat nak duduk sebelah member, flight attendant tidak boleh sewenang-wenangnya menukar tempat duduk penumpang.

5. Bagi anda duduk di business atau first class walaupun kosong

Screen-Shot-2016-03-14-at-12.34.17-PM

Ini pun salah satu kes yang biasa sangat didengar. Jika anda ingin tempat selesa macam business dan first class, anda kena bayar. Anda tak boleh senang-senang minta flight attendant untuk pindahkan anda dari economy class ke business/first class walaupun kosong.

6. Sediakan pen untuk anda

passportl

Tahukah anda bahawa flight attendant sebenarnya tidak sediakan pen untuk kita isi form boarding pass? Anda kena bawa sendiri pen/pensil. Wow.. Ok baru kami tahu part ni.. Huhu

Sumber: Yahoo.com

P.S. 1 – Selepas Tun M Keluar Umno…Inilah Cabaran Pertama Tun M Kepada Najib Razak Yang Buat Ramai SETUJU !!!
P.S. 2 – Menantu Perdana Menteri JAWAB Dakwaan Tun Mahathir Tentang 16 Tong Hadiah Di Majlis Pertunangannya !!!
P.S. 3 – “Saya Susah Nak Bersuara Selagi Dilabel Anak TPM” Inilah Luahan Datuk Nurulhidayah Apabila Statusnya Selalu Dipersoalkan !!!
P.S. 4 – Inilah Luahan SAYU Seorang Ibu Dari Hari Anaknya Hilang Sehinggalah Ditemui Meninggal Dunia Akibat Kemalangan Empat Sahabat !!!
P.S. 5 – Orang Melayu Yang Bising Tentang 1.5 Juta Pekerja Asing…Cina Ada Komen??Takda Kan” Inilah Kata-Kata ‘PEDAS’ Anak Zahid Hamidi !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , ,

Category: Informasi

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *