Peserta Clever Girl Di KECAM Netizen Kerana Tidak Tahu Warna Bendera Malaysia Dan Digelar ‘Bimbo’ !!!

| March 30, 2016 | 0 Comments

Peserta Clever Girl Di KECAM Netizen Kerana Tidak Tahu Warna Bendera Malaysia Dan Digelar ‘Bimbo’ !!!Rancangan realiti berbentuk game show Clever Girl Malaysia yang bersiaran di TV3 terus menerus menerima kecaman dan kritikan hebat netizen walaupun rancangan itu baru bermula. Rata-rata menyifatkan 14 gadis jelitawan yang menjadi peserta program ini tidak memiliki IQ yang tinggi seperti digambarkan dek kerana gagal menjawab soalan yang dilihat seakan pop kuiz.

Clever-Girl-1

Jika pada episod pertama peserta dari Johor, Wan Zarith Sofea dikritik kerana tidak kenal antara Mahatma Gandhi dan Mother Teresa, episod kedua menyaksikan peserta yang mewakili Selangor, Arina Mohd Fairin dihentam kerana gagal mengenalpasti bilangan warna bendera Malaysia.

“Mahatma ghandi seorang wanita? Bendera Malaysia 5 warna? Oh sangat clever girl,”komen Mardhiah Shakir.

“Duk riuh satu rumah pasal bendera Malaysia ada 5 warna. Hahaha,” kata Zulaikha Zol pula.

“Belajar tinggi-tinggi, Jalur Gemilang pun tak tahu, “ ulas Amirul.

clevergirl

Lebih parah, pihak produksi turut dikecam gara-gara soalan “Berapa banyakkah filem P Ramlee yang ada perkataan Bujang Lapok” selepas pengacara rancangan itu, Alif Satar mengesahkan jawapan adalah tiga.

27-5

Walhal jawapan sebenar bagi soalan itu adalah empat iaitu Bujang Lapok, Pendekar Bujang Lapok, Seniman Bujang Lapok dan Ali Baba Bujang Lapok.

Paling menyedihkan, ada netizen yang mula menggelar peserta-peserta Clever Girl sebagai ‘Bimbo’ (gelaran untuk wanita yang cantik tapi dungu) di media sosial.

clevergirl4clevergirl2

Sehubungan itu, ramai yang berasakan program pencarian ‘gadis pintar’ Malaysia seperti ini tidak sepatutnya ditayangkan kerana boleh menjatuhkan maruah peserta itu sendiri.

Sumber : Mynewshub

P.S. 1 – Tindakkan Lelaki Ini MENGEJUTKAN Satu Sekolah Apabila Dia MENCEROBOH Tandas Perempuan Hanya Kerana Ingin….
P.S. 2 – Wanita Ini Dihadiahkan Ais Krim Je Dari Suaminya, Tapi Bila Tengok Didalam.. Sweet Gila!!!
P.S. 3 – “Suami Hilang Ingatan Akibat Strok Haba”
P.S. 4 – “Kata Susah Dan Derita Dengan GST Tapi Lebuhraya Sesak,Lapangan Terbang Sesak Pergi Umrah Dan Bercuti”Inilah Hujah YB BN Tentang GST !!!
P.S. 5 – PANAS….Inilah Pendedahan TERBARU DS Mukhriz Mahathir Tentang Isu 2.6b Yang Buat Ramai Ahli UMNO TERKEJUT !!!

Tags: , , , , ,

Category: Hiburan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *