VIRAL Penghadang Masjid Begerak. Inilah SEBAB UTAMA Selepas Disiasat Oleh JAIM !!!

| June 19, 2016 | 0 Comments

VIRAL Penghadang Masjid Begerak. Inilah SEBAB UTAMA Selepas Disiasat Oleh JAIM !!! |MELAKA – Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) mengesahkan kejadian pelik penghadang kayu yang bergerak di sebuah masjid di Kampung Tedong disebabkan oleh faktor angin dan keadaan fizikal.

misteri

Ketua Penguat kuasa JAIM, Rahimin Bani berkata, menerusi siasatan awal yang dibuat di lokasi, penghadang kayu tersebut boleh bergerak sendiri kerana ia mempunyai roda dan diletakkan di ruang terbuka.

“Pihak JAIM telah menjalankan siasatan di masjid tersebut dan kami mendapati penghadang kayu itu boleh bergerak sendiri apabila angin kuat kerana ia mempunyai roda.

“Selain itu, permukaan lantai yang licin juga adalah faktor utama penghadang kayu tersebut mudah bergerak mengikut arah angin,” katanya.

Bagaimanapun, beliau tidak menafikan kewujudan jin dan terdapat golongan jin yang berupaya meminda atau menggerakkan benda secara fizikal.

“Terdapat golongan jin yang boleh menggerakkan barang iaitu jin Ifrit. Jin ini juga boleh menjelma sebagai manusia dan mengeluarkan api seperti yang berlaku pada zaman Nabi dan Rasul.

“Selain jin Ifrit, ada juga jin-jin lain namun golongan itu tidak begitu kuat dan kebiasaannya mengganggu manusia dengan bunyi guli dan mengetuk,” katanya ketika ditemui selepas operasi Ops Ramadan di Jasin di sini sebentar tadi.

Sumber : Kosmo Online.

P.S. 1 – Astro Cuba Kenakan Saya…. Lihat Bagaimana Saya ‘SEKOLAHKAN’ Mereka Kembali !!!
P.S. 2 – VIRAL Video Seorang Lelaki ‘Tanpa Kepala’…Ini PENJELASAN Daripada Lelaki ‘Tanpa Kepala’ !!!
P.S. 3 – (Video Dan Gambar) Saat-Saat Seorang Remaja Kristian Di Islamkan Dr Zakir Naik Di Padang Astaka Kemaman !!!
P.S. 4 – Layan Customer ‘Macam Kambing’, Nak Buktikan Jenama Tudung Itu Hebat?
P.S. 5 – ‘Alang² Semua Di Sini, Saya Ceraikan Awak Dengan Talak 3’

Tags: , , , ,

Category: Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *