Oh Debit Card…. Beratur Panjang Nak Tukar Kad. Pengguna FB Ini Kongsi Maklumat Yang Ramai Tak Tahu !!!

| December 15, 2016 | 0 Comments

Oh Debit Card…. Beratur Panjang Nak Tukar Kad. Pengguna FB Ini Kongsi Maklumat Yang Ramai Tak Tahu !!! | OHH DEBIT CARD sejak dua menjak ni boleh dikatakan semuanya bercerita pasal debit card. New world oder sikit-sikit dah mula tunjukan kekuasaannya melalui bank. Ini berkaitan dengan permainan dunia,saya tak mahu ulas lebih. Cuma Nak share apa yang saya nampak depan mata & saya faham.

1) bank berjaya triger situasi panik pd rakyat malaysia terutamanya warga tua.

2) orang beratur punya ramai nak tukar kad dan nombor giliran habis jam 10am

3) makcik-makcik datang dari jauh sewa teksi bayar mahal-mahal beratur kat bank untuk dapatkan nombor tukar kad tapi hampa sebab nombor habis.

4) tak putus asa esok datang lagi,bayar lagi kos minyak kereta,beratur lagi kali ni dapat nombor, alhamdulillah dapat nombor “1097” sekarang nombor baru “1042”

5) yang tua dengan yang muda sama beratur,tak ada spacial lane untuk warga emas.makcik cakap kalau tak tukar kad nanti tak boleh nak ambil duit gaji felda sebab masuk bank.

6) mak saya cakap kalau tak tukar kad nanti tak dapat ” BR1M ” 2017.

-Perlu ke tukar kad baru sebenarnya?
-Warga emas buat belian online yang guna debit kad ke?
-call HQ beri tahu kalau tak buat penukaran pun masih boleh keluarkan duit cuma tak boleh guna fungsi DEBIT KAD & PAY WAVE sahaja.
-kenapa nak momokan penukaran kad baru tahun 2017 akan di cas RM12++ bukan ke selama ni setiap kali penukaran kad akan didebit dalam akaun?

-Kenapa tak ada siapa terangkan?
-Kenapa pekerja bank tak berusaha semaksima mungkin untuk terangkan?
-Kenapa tak keluar dari pintu bank terangkan pada orang ramai?buang rasa malu. Ini kerja mulia.
-Kenapa tiap staff bank tak nak gunakan personal FB masing-masing buat pencerahan?
-Kenapa tak kesian pada orang yang kurang bijak dalam hal ni?

Kalau yang baca ni perihatin sampaikanlah pada orang sekeliling supaya reda situasi panik.

Kesian sunguh pada makcik-makcik,depa bukan orang senang cuma depa sangat takut kalau hilang duit,percayalah seringgit pun depa tak mahu hilang kena tipu.

Ye faham trend ni kita dah tak boleh nak ubah,tapi bolehkan kalau kita mudahkan..

Tuan-tuan undang-undang wujud sebagai guide line dan batasan sahaja.tak boleh ubah sedikit pun apa yang menjadi pegangan kita.

Boleh je share post ini kalau rasa tempat anda pun ada situasi panik macam ni.

Kira dah jadi fardu kifayah untuk kita membantu

Sumber : Facebook Ariff Zulkifli

P.S. 1 – Ada Apa Dengan Brunei? Bila Tahu Inilah Keadaan Brunei Pasti Ramai Rasa Hendak Pindah Ke Brunei Sekarang !!!
P.S. 2 – Aku Selalu MERUNGUT Pada Suami Duit Belanja Tak Cukup. TINDAKKAN Suami Buat Aku MENANGIS Dan MENYESAL !!!
P.S. 3 – Korang Pernah Mimpi Tentang BAYI?? SERAM… Inilah Maksud Jika Selalu MIMPI Bayi !!!
P.S. 4 – ‘Uncle’ Ini TERINGIN Nasi Lemak Ikan Keli. Tindakkan ‘Uncle’ Ini Buat Peniaga Itu TERKEJUT !!!
P.S. 5 – Dua Pemuda Tahan Teksi Tapi Minta Jangan Guna Meter. Apa Yang Berlaku Seterusnya Buat Pemandu Teksi Itu Bagi Naik Free !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , ,

Category: Informasi

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *