Selepas VIRAL Wanita Ini Tampil Jelas Perkara SEBENAR !!!

| January 10, 2017 | 0 Comments

Selepas VIRAL Wanita Ini Tampil Jelas Perkara SEBENAR !!! | JOHOR BAHRU – Kisah wanita didakwa menyamar sebagai orang cacat (OKU) penglihatan di bandaraya ini yang viral sejak beberapa hari lalu telah tampil menjelaskan status dirinya di Pejabat Jabatan Kebajikan Masyarakat Johor , di sini kira-kira jam 10 pagi.

Wanita penjual tisu yang tular di media sosial kononnya menyamar buta mengaku mempunyai RM14,000 di dalam akaun peribadi tetapi RM11,000 daripada wang itu milik beberapa rakan hasil aktiviti sama.

Pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Johor Bahru Manayi Ibrahim berkata, wanita berusia 42 tahun itu tampil ke pejabatnya hari ini bagi menjelaskan keadaan sebenar.

 Katanya, ibu kepada dua anak berusia 19 dan 22 tahun itu memberitahu dia bukan menipu masyarakat dengan menyamar sebagai orang buta seperti yang disebar kerana mereka memang berstatus Orang Kurang Upaya (OKU) penglihatan.

“Wanita itu tidak buta tetapi OKU penglihatan tahap B2 (rabun yang teruk), manakala anaknya juga OKU mempunyai masalah sama.

“Wanita berkenaan mengakui menjual tisu di tempat tumpuan ramai termasuk restoran dan memperoleh pendapatan kira-kira RM40 sehari untuk menampung keperluan hidup kerana pendapatan suami (warga Indonesia) yang bekerja sebagai buruh binaan tidak mencukupi,” katanya.

Manayi berkata, wanita itu juga mendakwa daripada RM14,000 yang dimasukkan ke dalam akuannya, hanya RM3,000 miliknya manakala baki milik rakan yang juga OKU menjual tisu dan ia akan dikembalikan.

“Kenyataan wanita berkenaan akan disiasat bagi mengenal pasti kesahihannya,” katanya.

Sumber : Metro

P.S. 1 – Awek Cun Mesej Minta Nak Pinjam Duit Di FB. Apa Yang Lelaki Ini Balas…. Memang TERKEDU Dan WIN !!!
P.S. 2 – Picit Jerawat Keluar Benda Putih. Korang Tahu Apa Benda Tu? Mesti Korang Takkan Picit Dah !!!
P.S. 3 – PERINGATAN Untuk Ibu Bapa. Bouncer, Rocker Dan Car Seat Boleh MEMBUNUH Si Penggunanya Tanpa Sedar !!!
P.S. 4 – Terlihat Seorang Pakcik Bersama Seorang Budak Hanya Menjamah Nasi Putih Kosong. Apa Yang Wanita Ini Lakukan Buat Pakcik Itu MENANGIS !!!
P.S. 5 – Pelajar Bukan Orang Gaji Minta Padamkan Papan Hitam !!!

Tags: , , , ,

Category: Informasi

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *